Använd rabattkoden höst2021 vid checkout för 5% extra rabatt!

Allmänna Villkor

Candy House I STHLM AB, org.nr 556694-0382

 

Allmänna villkor

Följande villkor gäller för alla varor och tjänster som köps och tillhandahålls av Candy House I STHLM AB, 556694-0382. De allmänna villkoren är särskilda överenskommelser och gäller för dig som kund när du beställer varor och tjänster via candyhouse.se eller handlar i våra butiker. Genom att du gör en beställning av våra varor ingår du avtal med Candy House I STHLM AB.

1. Betalning 
Betalning sker genom vald betalningsmetod i kassan. Betalningsmetoden tillhandahålls Candy House I STHLM AB tillsammans med samarbetspartners.  

1.1 Kortbetalning

Kortbetalning accepteras av Visa, MasterCard och Maestro. Debitering av ditt betalkort sker direkt. 

2. Leveransvillkor

Dessa villkor gäller för dig som kund hos Candy House I Stockholm AB

Vi reserverar oss för slutsålda artiklar och förändringar i sortiment innan köp går igenom. Alla bedrägeriförsök polisanmäls och vid misstänkt bedrägeri hävs köpet. Hos oss gäller konsumentköplagen och distansavtalslagen som det går att läsa mer om via Konsumentverket.se

Normal leveranstid med Budbee hemleverans/ Budbee Box är 2-5 arbetsdagar och sker under vardagar mellan 17:00-22:00.Den levereras med budbil till angiven adress.Du får även ett sms till det angivna mobilnumret när ditt paket är påväg. . Paketet går att följa via Budbees app (Ladda ner via Google Play eller App Store). 

 

Outlösta / Ej levererbar order


Paket som ej kan levereras och går i retur till Candy House pga. exempelvis felaktig adress, ogiltig/saknad legitimation eller avbruten/ej möjligt att levereras samt ej uthämtad från ombud debiteras en avgift om 150 inkl. moms för att täcka Candy House kostnader för transport och administration.

2.1 Leverans till företagskund

Vid leverans till företagskunder är utgångspunkten att varorna levereras till kundens lastkaj eller motsvarande plats nära kundens verksamhet vid överenskommelse med kund. Förekommer det hinder som försvårar leverans till kundens verksamhet kan varorna komma att levereras tillbaka till Candy House varuhus i Bromma, kunden behöver då hämta varorna från varuhuset och en ytterligare kostnad kan förekomma utöver det som först avtalats med kund.  

Vi reserverar oss för att de varor som vi erbjuder i vårt sortiment kan vara slut efter att en beställning har lagts. Vi kontaktar då kunden via e-post för att informera kunden om detta. Vid leverans till företagskunder inom Stockholm sker all leverans via Candy House egna transportmedel och inte med någon extern part. Leveransdagar och tider i Stockholm finns att hitta under fliken ”leveransdagar i Stockholm”. Vid leverans till företagskunder utanför Stockholm sker det med en extern part och vi kan inte ta ansvar för leveranstider eller dröjsmål. För de fall det finns hinder att leverera på ert önskade leveransdatum informeras kunden via e-post om detta och en nytt förslag om leveranstid skickas till kund, där kunden behöver bekräfta för att vi skall kunna fortlöpa affären med kund.

2.2 Leverans till privatpersoner

På Candy House strävar vi alltid efter att leverera på önskad leveransdatum. Under alla helgfria vardagar skickar vi våra beställningar inom de närmaste dygnet. I de fall att en beställning lagts på en dag då det är högsäsong eller högtider kan leveranstiden ta något längre tid än normalt.

2.3 Lagerhämtning

Om du som kund önskar att hämta din beställning från vårt lager i Bromma, har vi öppet alla helgfria vardagar mellan kl 08.00-17.00. Vid beställning av en vara som ska hämtas från vårt lager skickas en avisering med en orderbekräftelse till kund via e-post och ett bindande avtal anses ingånget när kund mottagit orderbekräftelsen. I det fall att en beställning har lagts mot förskottsbetalning reserveras varorna för kundens räkning så snart kunden har fullgjort sin betalning.  

2.4 Priser och leveranskostnader

De priser som visas vid köpet är de som gäller för kundens beställning. Priserna anges i svenska kronor (SEK) och inkluderar moms. Vid beställning av varor för leverans till ett postombud är leveranskostnaden 85 svenska kronor (SEK). Beroende på vart din beställning ska skickas kan långdistansleveranskostnad förekomma om 69 svenska kronor (SEK).

3.Returer och ångerrätt vid köp av produkter

Då ett avtal har ingåtts mellan Candy House i STHLM AB och kund, varigenom vi överlåtit varor innehållandes livsmedel åt konsument gäller inte ångerrätten enligt distanshandelslagen. Därav tar vi inte emot några returer gällande varor som består av livsmedel.

Om kund önskar att ångra ett köp med varor som inte omfattas som livsmedel har kund rätt att utöva ångerrätt gentemot Candy House I STHLM AB inom fjorton (14) dagar. Ångerfristen börjar gälla från den dag efter att kund mottagit varorna. Om kund vill utöva ångerrätten ska ett klart och tydligt skriftligt meddelande skickas till order@candyhouse.s

4.Reklamation

Kund har alltid rätt att reklamera sin varor inom tre (3) dagar efter att kund mottagit varorna. Vid skada av levererade varor eller tjänster skall en anmälan ske inom skälig tid efter det att felet upptäckts. Reklamationer som sker inom tre (3) dagar efter att kund mottagit varorna anses alltid som skälig tid.

De allmänna villkoren uppdaterades 2021-05-07 och gäller tillsvidare. Om villkoren förändras efter det att en beställning har lagts gäller villkoren som fanns publicerade vid tidpunkten som ordern lades.

5. Ändring av avtalsvillkor
Efter att kund genomfört ett köp äger Candy House I STHLM AB inte rätt att ändra villkoren för aktuellt köp om inget annat är överenskommet. 

5.1 Klagomål
Har kund klagomål kan dessa framföras via kontaktsätt via info@candyhouse.se

5.2 Tvister & lagar
Svensk rätt skall tillämpas på samtliga köp enligt dessa avtalsvillkor. Tvist om köp enligt dessa avtalsvillkor skall exklusiv prövas av svensk allmän domstol.

5.3 Force Majeure
Force Majeure såsom krig, omfattande arbetskonflikt, blockad, eldsvåda, miljökatastrof, allvarlig smittspridning eller annan omfattning som part inte råder över och som förhindrar part att fullgöra sina skyldigheter och befriar part från detta. Sådan befrielse gäller under förutsättning att verksamheten inte heller kan bedrivas under dessa förhållanden. Motparten skall omedelbart underrättas om omständigheter som kan tillämpning denna bestämmelse.